nieuws

Vastgoedfinancier RNHB ook in middensegment

Beleggingen

RNHB heeft zijn kredietplafond verhoogd naar vijfentwintig à dertig miljoen euro.

Vastgoedfinancier RNHB ook in middensegment
Ivo Knottnerus

De in Utrechts gevestigde vastgoedfinancier bedient daarmee nadrukkelijk ook het middensegment, zegt ceo Ivo Knottnerus. ‘De grootbanken zijn hoofdzakelijk nog gefocust op bovenste segment van de vastgoedfinancieringsmarkt. Bovendien vinden de grootbanken dat ze in het algemeen teveel vastgoed op hun balans hebben. Die terugtrekkende beweging biedt ons een prachtkans om verder te groeien’, aldus Knottnerus. In het middensegment zijn er volgens de ceo van RNHB nauwelijks partijen die aan de vraag kunnen voldoen.

RNHB maakt al een snelle expansie door. Door drie overnames en organische groei is het totaal van uitstaande financieringen in twee jaar tijd gestegen van 1,6 miljard euro en 3,5 miljard euro.
Toen ceo Ivo Knottnerus op 1 maart 2017 het roer overnam zei hij tegen Vastgoedmarkt dat het financieringsbedrijf klaar was om de vleugels uit te slaan. ‘Dat is meer dan gelukt’, constateert hij tevreden in het WTC Utrecht, waar de vastgoedfinancier sinds december 2018 is gehuisvest. Met 2.700 m2 is RNHB zelfs de grootste huurder. Er werken 130 medewerkers en het bedrijf heeft een groot aantal vacatures.

 

Reageer op dit artikel