nieuws

Vastgoedbelegger kiest vaker voor Amerika

Beleggingen

In 2018 en tot medio 2019 laten de investeringen in Amerikaans vastgoed groei zien waar die in Europa juist krimpen zo blijkt uit de jaarlijkse ‘Winning in growth cities-index’  van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. 

Vastgoedbelegger kiest vaker voor Amerika

Volgens de vastgoedadviseur is het in commercieel vastgoed geïnvesteerde volume wereldwijd tussen het tweede kwartaal 2018 en het tweede kwartaal van 2019 met 0,7 procent licht gedaald ten opzichte van voorgaand jaar. Per continent zijn er echter grote verschillen. In Noord-Amerika nam het investeringsvolume met 13 procent toe – de sterkste groei in vijf jaar – terwijl Europa en Azië de volumes met 12 procent zagen dalen. De volumes in Latijns-Amerika en het Midden-Oosten daalden zelfs met respectievelijk 38,5 procent en 65,5 procent.

Remmend effect

Hoewel de vraag naar vastgoed op een historisch hoog niveau blijft, zorgen volgens Cushman & Wakefield hoge prijzen en vooral een tekort aan hoogwaardig product voor een remmend effect. De onzekere rentevoet en de economische groeivooruitzichten zorgen voor een concentratiebeweging op minder risicovolle assets. Dat komt tot uiting in de top 25 steden: samen zijn deze steden goed voor 56 procent van het totale investeringsvolume, een jaar geleden was dat nog 53 procent.

Sterke groei

Hoewel het investeringsvolume dat door buitenlandse beleggers in Londen is gerealiseerd sterk terugloopt, is Londen nog altijd de meest populaire stad voor cross-border investeerders wereldwijd. New York kende daarentegen een sterke groei in door buitenlandse beleggers en is na Londen het meest populair onder buitenlandse beleggers.

Reageer op dit artikel