nieuws

Van Haga mag woning van huurder ontruimen

Beleggingen

Van Haga mag woning van huurder ontruimen
Wybren van Haga

Wybren van Haga, het Tweede Kamerlid dat onlangs uit de VVD-fractie werd gezet, mag een huurwoning in een Haarlems hofje ontruimen.

De kortgedingrechter in Haarlem oordeelde dat Van Haga tijdig de huurovereenkomst heeft opgezegd en dat die daarom per 31 augustus is beëindigd.

De huurder had aangevoerd dat de beheerder van het hofje telefonisch had ingestemd met een verlenging van de huur. Hij vond het onredelijk dat hij, ondanks zijn hoge leeftijd, op straat zou komen te staan. Volgens de rechter kan de huurder die telefonische toezeggingen echter niet bewijzen. De man moet de woning binnen acht dagen verlaten.

Gechanteerd

Van Haga zei eerder dat hij overweegt aangifte te doen tegen de huurder en diens advocaat. Zij zouden hem onder druk hebben gezet, dan wel gechanteerd, door in het hoog oplopende huurconflict te dreigen de pers in te schakelen.

De VVD-fractie stuurde Van Haga weg omdat hij zich niet aan een afspraak had gehouden om zich niet meer met zijn zakelijke belangen te bemoeien. Het Kamerlid kwam vorig jaar al in opspraak omdat hij zich als vastgoedondernemer niet aan regels voor het verhuur van woningen zou hebben gehouden. Hij gaat zelfstandig verder als Kamerlid.

Reageer op dit artikel