nieuws

Steeds minder te zien tijdens Open Huizen Dag

Beleggingen

Evenredig aan de schaarste op de woningmarkt in zijn algemeenheid loopt het aantal deelnemers aan de Open Huizen Dagen van makelaarsvereniging NVM terug. 

Steeds minder te zien tijdens Open Huizen Dag
Open Huizen Dag

Aan de recente editie van 5 oktober deden ongeveer 11.700 huizenbezitters mee. Twee jaar geleden waren dat er nog 18.000. Het aantal deelnemers daalt al sinds 2015, toen het land nog in de staart van de economische crisis zat en er nog ongeveer 50.000 huizen te bezichtigen waren.

Aantal kijkers

In vergelijking met het aantal deelnemers is de daling bij het aantal kijkers relatief een stuk kleiner. Jarenlang waren er zo’n 100.000 belangstellenden voor de dagen die in het voorjaar en het najaar plaatsvinden. In 2017 was er een daling naar 85.000 kijkers. Bij de recente open dag waren er 68.000 kijkers, een toename ten opzichte van de vorige editie in maart toen er 65.000 kijkers waren.

Goed moment

Volgens NVM-voorzitter Onno Hoes is het nog altijd een goed moment om een eigen huis te kopen. ‘De rente is al laag en wordt mogelijk nóg lager. Dat betekent dat je gunstig een nieuw huis kunt financieren. Dan kan je dus de volgende stap in jouw wooncarrière zetten óf een vergelijkbare woning als de huidige kopen tegen lagere woonlasten.’

 

Reageer op dit artikel