nieuws

Pensioenfondsen Syntrus steken 345 miljoen extra in hypotheken

Beleggingen

Vijf Nederlandse pensioenfondsen gaan via Syntrus Achmea Real Estate & Finance in totaal 345 miljoen euro extra investeren in het Particuliere Hypothekenfonds.

Pensioenfondsen Syntrus steken 345 miljoen extra in hypotheken

De extra mandaten van de pensioenfondsen zorgen voor een versnelde groei van het hypotheekbedrijf. Eerder maakte Syntrus Achmea al bekend dit jaar voor 2,5 miljard euro aan nieuwe hypotheken te verstrekken: 1,4 miljard euro uit nieuwe mandaten en 1,1 miljard euro uit aflossingen van bestaande hypotheken.

10 miljard euro

Het hypotheekbedrijf van Syntrus Achmea, waar ook de labels Attens en Tellius deel van uitmaken, ging vorig jaar door de grens van 10 miljard euro. De totale portefeuille stijgt dit jaar naar ruim 12 miljard euro.

Rendement-risicoprofiel

‘Wij zien een aanhoudend grote belangstelling van institutionele beleggers voor woninghypotheken’, zegt directievoorzitter Arthur van der Wal van Syntrus Achmea. ‘Het rendement-risicoprofiel van deze asset class blijft zeer aantrekkelijk, zeker nu de ECB de rente aanhoudend laag houdt.’

Reageer op dit artikel