nieuws

Ook Radar springt op trein woningnood

Beleggingen

Na onder meer de woekerpolissen, het gasloos wonen en de marktwerking in de zorg heeft consumenten-boegbeeld Antoinette Hertsenberg een nieuwe maatschappelijk kwestie op de korrel: de woningnood.

Ook Radar springt op trein woningnood
Antoinette Hertsenberg

Het televisieprogramma Radar maakt onder de noemer Radar Extra maakt twee uitzendingen over de woningnood. Het programma is daarvoor onder meer op zoek naar mensen met een inkomen tot 34.500 die geen betaalbare huur- of koopwoning kunnen vinden, soms zelfs dakloos zijn of mensen die door het tekort geen woning naar wens kunnen vinden. In de uitzendingen vertellen deze mensen dan over hun ervaringen tegen presentatrice Antoinette Hertsenberg.

Druk op woningmarkt

Volgens Radar zijn er in Nederland meer dan 300.000 woningen te weinig en loopt dit aantal dagelijks op. Hypotheekwinkel De Hypotheker meldt dat de druk op de woningmarkt zich inmiddels aan het verplaatsen is van de grote steden in Randstad naar de middelgrote steden.

Reageer op dit artikel