nieuws

‘Nieuwe’ eigenaar Intertoys zit niet te wachten op clowns

Beleggingen

Nu Intertoys weer terug is in de Blokker-familie worden alle nieuwe plannen die de Portugese investeerder Green Swan voor de speelgoedketen in gedachten had bij het grof vuil gezet. 

‘Nieuwe’ eigenaar Intertoys zit niet te wachten op clowns

In een interview met persbureau ANP laat de nieuwe directeur Eddy Assies weten dat de speelgoedwinkels weer terug gaan naar de basis: ‘leuk en gaaf’ speelgoed verkopen. ‘We zijn geen attractiepark’, aldus Assies.

Faillissement

Na een faillissement in het voorjaar was er een doorstart waarbij bijna de helft van de winkels dichtging. Investeerder Green Swan uit Portugal opperde vervolgens ‘freaky zones’ voor volwassenen in de winkels en het regelen van clowns.

Zaken bijna leeg

‘Maar ze vergaten een ding en dat is speelgoed in de winkels leggen. Ik weet niet wat er mis ging maar de zaken waren bijna leeg’, vertelt Assies, die vorige maand aantrad toen Blokker-eigenaar Michiel Witteveen besloot om de keten over te nemen.  Inmiddels zijn alle circa 250 leveranciers weer binnenboord en zijn de winkels weer gevuld. ‘Door de leveranciers met respect te behandelen hebben we de banden weer kunnen herstellen.’

Eigen speelgoedlijn

Assies vindt dat het runnen van een speelgoedketen vooral neerkomt op telkens het populairste speelgoed in de schappen te hebben. Zo kan Intertoys iets bieden wat discounters niet hebben, vertelt hij. Ook werkt hij aan het opzetten van een eigen voordeligere speelgoedlijn. ‘Voor bijvoorbeeld een blokkendoos, een houten trein en autootjes willen mensen niet te veel betalen.’

‘Sluitingen niet meer nodig’

Intertoys heeft nu 205 winkels, waarvan 80 franchisevestigingen. Volgende week komt er nog een nieuwe zaak bij in Terneuzen, maar veel extra groei valt er volgens Assies niet te verwachten. ‘We zitten nu eigenlijk overal in Nederland. Eerst had Intertoys veel te veel winkels.’ Sluitingen zijn overigens niet meer nodig, verzekert de directeur. Hij rekent erop dit jaar winstgevend af te sluiten.

Reageer op dit artikel