nieuws

Meterprijs loopt nu harder op buiten ring Amsterdam

Beleggingen

Wie zijn heil zoekt buiten de ring om toch maar te kunnen wonen in Amsterdam, is in het vorige kwartaal geconfronteerd met vierkante meter prijzen die harder opliepen dan in het hart van de hoofdstad. 

Meterprijs loopt nu harder op buiten ring Amsterdam

Een en ander heeft de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA) gedestilleerd uit de NVM-cijfers over het derde kwartaal van 2019. Er werden in het vorige kwartaal meer woningen verkocht dan in het derde kwartaal van 2018, de MVA noteerde een stijging van 17,7 procent. Er werden 2.017 woningen in Amsterdam verkocht, waar dat er een jaar geleden nog 1.714 waren.

63,5 procent boven vraagprijs

De verkooptijden lagen voor alle 5 woningtypen op gemiddeld 29 tot 66 dagen, waarmee de verkooptijd gemiddeld uitkwam op 31 dagen; een lichte stijging van 4 dagen ten opzichte van een jaar eerder. Van de verkochte woningen werd 63,5 procent boven de vraagprijs verkocht. Er waren in vergelijking met het derde kwartaal van 2018 vooral veel extra transacties in appartementen (+19,8 procent van de regio, +20 procent voor de gemeente Amsterdam).

Vierkante meter

De vierkante meterprijs laat in de meeste stadsdelen een geringe dalende trend zien. Opvallend is de sterkere stijging van de m2-prijs in stadsdelen buiten de ring ten opzichte van de stadsdelen binnen de ring (Amsterdam Centrum en Amsterdam Zuid). Uitzondering lijkt stadsdeel Noord te zijn, hier is de prijsstijging dit kwartaal juist erg laag.

Reageer op dit artikel