nieuws

Looije Properties verkoopt industriële portefeuille

Beleggingen

Looije Properties heeft recent een gedeelte van haar Industrial portefeuille verkocht. Het betreft zeven bedrijfspanden die in totaal 34.000 m² beslaan.

Looije Properties verkoopt industriële portefeuille

Zes van deze objecten, gelegen in Dordrecht, Berkel en Rodenrijs, Heijningen, Venlo en Zwijndrecht (2x) zijn verkocht aan een op Nederland gericht fonds van internationaal vastgoedvermogensbeheerder Europa Capital en ARC Real Estate Partners, de lokale partner van Europa Capital.  Dit deel van de verkochte portefeuille omvat 29.000 m2 en telt 48 huurders. De gemiddelde duur van de huurcontracten is 3,5 jaar. De leegstand in de objecten bedraagt 3 procent.

De panden zijn aangekocht ten behoeve van  Europa Capital’s Fund V’s Dutch Light-Industrial Platform (Dulip). Door de aankoop stijgt het aantal objecten in het fonds tot 26 met in totaal 85.000 m2 aan verhuurbaar oppervlakte en een gezamenlijke waarde van meer dan 50 miljoen euro. Hoeveel Dulip  voor de jongste aankoop heeft neergeteld, is niet bekend gemaakt. Maar een eenvoudig rekensommetje leert dat het circa 15 miljoen euro betreft. Eerder dit jaar kocht het fonds namelijk 19 objecten ter waarde van 35 miljoen euro. 

James Fortescue, partner bij  Europa Capital: ‘Sinds maart dit jaar  hebben we flink geïnvesteerd in de opbouw van een aantrekkelijke portefeuille van semi-industrieel en ‘last mile’ logistiek vastgoed. Deze jongste acquisitie past naadloos in de beleggingsstrategie en biedt de gelegenheid om via actief beheer de  huurinkomsten te vergroten. We willen het Nederlandse platform verder laten groeien door nieuwe acquisities.’

Het zevende object van Looije Properties, gelegen in Waddinxveen, is verkocht aan een particuliere belegger.

Looije Properties werd bij deze verkoop geadviseerd door JLL. Dentons en BOAG stonden Dulip bij.

Reageer op dit artikel