nieuws

Drie sterren voor zorgfonds Apollo in GRESB 2019

Beleggingen

Het Apollo Healthcare Property Fund heeft drie sterren gekregen in GRESB 2019, de beoordeling van vastgoedfondsen op het gebied van duurzaamheid. 

Drie sterren voor zorgfonds Apollo in GRESB 2019

GRESB is de benchmark voor duurzaamheid van fondsen bij de doelstellingen op het gebied van environmental, social and governance (ESG). Meer dan 100 institutionele beleggers, met meer dan 22 biljoen dollar aan beheerd vermogen,  gebruiken GRESB-gegevens om hun beleggingen te volgen en beslissingen te nemen die moeten leiden tot een duurzamere vastgoedsector.

Vijfde plaats mondiaal

Het Apollo zorgfonds, onderdeel van Hartelt Fund Management, scoorde dit jaar met 77 punten 3 van de 5 sterren, een verbetering ten opzichte van 2018 toen het bedrijf met 74 punten ook 3 sterren haalde. Met haar GRESB-score staat het Apollo Health Property Fund mondiaal op een vijfde plaats van de niet-beursgenoteerde zorgfondsen.

Duurzaam en betaalbaar

Het Apollo Healthcare Property Fund werd eind juni 2016 gelanceerd. Het fonds investeert in hoogwaardige, duurzame en betaalbare zorgwoningen en voorzieningen die het welzijn van de bewoner en gebruiker ten goede komen. De beoogde omvang van het fonds is 200 miljoen euro. Stichting Pensioenfonds Huisartsen (SPH) is de hoeksteenbelegger in het Fonds.

Reageer op dit artikel