nieuws

Avignon Capital wil 450 miljoen in Nederland investeren

Beleggingen

De Britse vermogensbeheerder Avignon Capital wil de komende twee jaar 450 miljoen euro in Nederlands vastgoed investeren.

Avignon Capital wil 450 miljoen in Nederland investeren

Dat zegt Floris Ledder, die samen met Erwin Hebels de Nederlandse tak van Avignon Capital bestiert. In juni 2019 opende Avignon Capital een kantoor in Nederland door een joint-venture op te richten met de Rotterdamse vastgoedmanager Vastestate.

Nederland is een belangrijke markt voor Avignon Capital. De vermogensbeheerder heeft een Nederlandse portefeuille van 450 miljoen euro. ‘Het streven is om dat bedrag de komende twee jaar te verdubbelen’, zegt Ledder. ‘De investeerders zijn institutionele beleggers en family offices. In die laatste categorie heeft Avignon Capital er de afgelopen twee jaar een paar klanten bij gekregen.’

Grotere objecten op gemengde locaties

Avignon Capital houdt zich met grotere transacties bezig. ‘De optimale transactieomvang ligt tussen twintig en tachtig miljoen euro’, zegt Hebels. De bovengrens is minder hard, geeft hij aan. ‘We kunnen ook een deal doen van 200 miljoen euro.’

De Britse vermogensbeheerder heeft een voorkeur voor grotere objecten op gemengde locaties die zich bewezen hebben. ‘Sleutelwoorden zijn work, play en stay. Een locatie moet bijzonder prettig zijn om er te werken, er moeten voorzieningen zijn en gebruikers moeten niet uitgenodigd worden om te vertrekken,’ zegt Hebels. Ledder vult aan: ‘Kantoren, hotels en leisure zijn de gebruikelijke keuzes, eventueel aangevuld met een stukje retail. De mogelijkheid van een lang contract met een solide huurder is een pre, maar bij hotels kunnen we ook managementcontracten goed aan.’

Zie ook de oktobereditie van Vastgoedmarkt, die op 18 oktober verscheen.

Reageer op dit artikel