nieuws

Amsterdam keldert op ranglijst vastgoedbeleggingen

Beleggingen

Amsterdam keldert op ranglijst vastgoedbeleggingen

Amsterdam is onder buitenlandse vastgoedbeleggers minder populair geworden.

De hoofdstad daalde naar de veertiende plek in de ranglijst van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield van steden met de meeste internationale vastgoedinvesteringen. Een jaar geleden stond Amsterdam nog op plek vier, net als twee jaar geleden.

In totaal staken internationale beleggers in de twaalf maanden tot en met juni 4,1 miljard dollar in Amsterdams vastgoed. Dat was in de voorgaande twaalf maanden nog ruim 5,6 miljard dollar. Het totale volume aan vastgoedinvesteringen, met ook Nederlandse investeerders, in Amsterdam daalde met 28 procent tot 6,4 miljard dollar.

Veel minder aanbod

De daling komt volgens onderzoeker Frank van der Sluys vooral doordat er veel minder aanbod is. Beleggers wijken dan uit naar andere bestemmingen voor hun geld. De vraag naar Amsterdams vastgoed blijft volgens hem onverminderd groot, omdat het in internationale context een aantrekkelijke vestigingsplaats is.

Reageer op dit artikel