nieuws

Altera koopt duurzame appartementen in Nesselande

Beleggingen

Altera Vastgoed heeft 49 nog te bouwen duurzame en gasvrije huurappartementen in Rotterdamse wijk Nesselande aangekocht.

Altera koopt duurzame appartementen in Nesselande
Overzicht Newport Nesselande met rechts de artist impression van de Kopenhagen

De gemeente Rotterdam, Newport Nesselande CV (een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM, Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers en Lithos Bouw en Ontwikkeling) en Altera Vastgoed geven op 18 oktober het startsein voor de bouw van 93 duurzame appartementen en circa 1.500 m2 commerciële ruimte in project Newport Nesselande deelplan Kopenhagen. Het plan wordt gerealiseerd aan de Siciliëboulevard in de wijk Nesselande en ligt direct aan de Zevenhuizerplas.

Luxe vrije sector

In Newport Nesselande Kopenhagen komen 44 luxe koopappartementen, 49 luxe vrije sector huurappartementen en 28 eengezinswoningen. De koopappartementen variëren in grootte van 85 m2 tot en met 168 m2. De prijzen zijn vanaf 389.500 tot en met  879.500 euro v.o.n.

Altera Vastgoed

De 49 vrije sector huurappartementen zijn inclusief een parkeerplaats per appartement aangekocht door Altera Vastgoed. Altera gaat de appartementen met parkeerplaats in de vrije sector verhuren. De huurprijzen zijn momenteel nog niet bekend. Naar verwachting worden de appartementen in het derde kwartaal van 2021 opgeleverd.

Duurzaam en toekomstbestendig

Newport Nesselande Kopenhagen wordt duurzaam ontwikkeld met een hoge ambitie op het gebied van energie en comfort. Alle woningen worden uitgevoerd met vloerverwarming en aangesloten op het stadsverwarmingsnet. Ook worden collectieve zonnepanelen aangebracht.

Neprom-prijs

Met de voltooiing van deelplan Kopenhagen wordt de gebiedsontwikkeling Newport Nesselande in Rotterdam afgerond. In totaal zijn hier meer dan 450 woningen, circa 10.000 m2 winkelruimte en een parkeergarage voor circa 650 auto’s gerealiseerd. Het project won in 2011 de Neprom-prijs voor locatieontwikkeling.

 

Reageer op dit artikel