nieuws

AEW koopt twee kantoren in Rotterdam

Beleggingen

AEW koopt twee kantoren in Rotterdam

Vermogensbeheerder AEW heeft twee kantoorgebouwen gekocht aan de Boompjes 258 en het Vasteland 10-40 in Rotterdam met een totale oppervlakte van 27.000 m2.

Boompjes 258 ligt aan de oevers van de Nieuwe Maas en biedt een panoramisch uitzicht over de stad. Het pand is in 2018 gerenoveerd en omvat meer dan 16.000 m2 hoogwaardige kantoorruimte verdeeld over 22 verdiepingen.

Vasteland 10-40 omvat bijna 4.000 m2 winkelruimte op de begane grond en eerste verdieping en meer dan 6.000 m2 kantoorruimte op de bovenste zes verdiepingen. Het gebouw is in 2017 gerenoveerd en heeft veertien huurders. Beide activa hebben energielabel A.

De aankoop is de derde investering namens AEW Europe Value Investors II na transacties in München en Madrid. De portefeuillewaarde komt daarmee op 200 miljoen euro. Beide accommodaties liggen in het centrum en dicht bij de metro, tram en watertaxi. De kantorenleegstand in Rotterdam is afgelopen jaren meer dan gehalveerd door transformatie naar woningen. De aanvangshuren zullen de komende drie jaar met ongeveer 10 procent groeien, verwacht AEW.

AEW werd geadviseerd door Van Doorne en Citystate. De verkoper Highbrook werd geadviseerd door Loyens & Loeff en Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten.

Reageer op dit artikel