nieuws

‘Woning- en winkelfondsen Altera meest duurzaam’

Beleggingen

Altera heeft met het woningfonds én het winkelfonds de eerste plek behaald in de jaarlijkse Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) in de categorie niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen in Nederland.

‘Woning- en winkelfondsen Altera meest duurzaam’
Woningen van Altera in Leidsche Rijn, Utrecht

Dat laat de vastgoedvermogensbeheerder weten. Het bedrijfsruimtefonds staat op de derde plaats in deze categorie. De fondsen van Altera staan hiermee aan de top van Nederlandse deelnemers. Alle drie de fondsen zijn benoemd tot Green Star binnen de benchmark.

Ook op Europese schaal behaalden de fondsen van Altera een uitstekende score met een eerste plaats voor het woningfonds (wereldwijd de derde plaats) en de vijfde en derde plaats in West-Europa voor respectievelijk het winkelfonds en het bedrijfsruimtefonds.

Jaap van der Bijl, ceo van Altera: ‘De essentie van onze strategie is continu werken aan een goede balans tussen rendement enerzijds en duurzaamheid & ESG anderzijds. Die keuze én de manier waarop wij dat doen, namelijk geïntegreerd in onze bedrijfsvoering, heeft er toe geleid dat we ons de meest duurzame woning- en winkelbelegger van Nederland mogen noemen. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op.’

Meer dan Environment

Altera verklaart de toppositie op de benchmark door verduurzamingsinitiatieven in de volle breedte. Van energieverbruik, milieumanagement en bijvoorbeeld het verlagen van CO2-uitstoot tot transparantie en governance. Maar ook door gericht beleid op het creëren van prettige en veilige leefomgevingen voor huurders en goede werkplekken voor werknemers.

Rudy Verstappen, Research Manager ESG van Altera: ‘Ons vastgoed is de afgelopen jaren steeds groener geworden. We hebben geïnvesteerd in certificeringen waaronder milieumanagement maar ook heel scherp in kaart gebracht wat de belangrijkste indicatoren zijn binnen ons ESG-beleid. Daar sturen we actief op.’

Reageer op dit artikel