nieuws

Wat kreeg Real I.S. voor kantoren Blaak 28 en 34?

Beleggingen

Wat kreeg Real I.S. voor kantoren Blaak 28 en 34?

Real I.S. heeft de kantoorgebouwen Ploum House en Blaak House in Rotterdam verkocht.

De kopers zijn LaSalle Investment Management en fondsmanager Universal-Investment namens de Bayerische Versorgungskammer. De twee kantoorgebouwen hebben een totale verhuurbare vloeroppervlakte van 16.854 m2, waarvan 7.334 m2 in het zes verdiepingen tellende Ploum House aan Blaak 28 en 9,520 m2 in het zeven verdiepingen tellende Blaak House aan Blaak 34.

Ploum House ondergaat een renovatie die naar verwachting voor het einde van 2019 klaar is. Blaak House werd in 2018 uitgebreid gemoderniseerd. De grootste huurders zijn advocatenkantoor Ploum en flexibel kantoorconcept Tribes.

Markthal

‘Binnen Nederland maakt de kantorenmarkt van Rotterdam een enorm positieve ontwikkeling door met stijgende prime-huurprijzen en dalende leegstandspercentages. De interesse in core-vastgoed in Rotterdam groeit, wat een marktomstandigheid heeft gecreëerd waarin verkoop een aantrekkelijke optie werd voor ons’, zegt Jochen Schenk, ceo van Real I.S..

Ploum House en Blaak House liggen nabij de Markthal, trein- en metrostation Blaak en metrostation Beurs. De snelwegen A16 en A20 liggen op tien minuten.

Akte van levering

De panden waren onderdeel van het speciale vastgoedfonds BGV V, dat heeft geïnvesteerd in kantoren en retail in Duitsland, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Ierland namens institutionele beleggers.

Real I.S. werd bij de verkoop geadviseerd door Savills en Loyens & Loeff. LaSalle werd bij de aankoop geadviseerd door JLL en Weebers Vastgoed Advocaten.

De totale prijs bedroeg 57.500.000 euro, blijkt uit de akte van levering.

Reageer op dit artikel