nieuws

Wat kreeg Annexum voor 155 woningen Apeldoorn?

Beleggingen

Wat kreeg Annexum voor 155 woningen Apeldoorn?

Prime Pitch Asset Management heeft de aankoop afgerond van 205 woonappartementen in Apeldoorn en Zaandam.

Dat maakte Prime Pitch bekend. Van een woningfonds van Annexum werden 155 appartementen in drie woontorens nabij winkelcentrum Mheen in Apeldoorn verworven. Particuliere beleggers verkochten 38 appartementen in Zaandam en twaalf appartementen in Apeldoorn.

De appartementen zijn voor lange tijd ondergebracht in een woningfonds met een core plus-strategie. De strategie van Prime Pitch is is gericht op langdurig direct huurrendement met een exposure op de woningmarkten van middelgrote steden. Hierbij ligt de nadruk op huurwoningen in het betaalbare en middeldure segment. Prime Pitch kocht eerder woningen in onder meer Arnhem, Zutphen en Bussum.

Verduurzaming

Voor de drie torens in Apeldoorn streeft Prime Pitch naar verduurzaming van de individuele woningen en de complexen. Het energielabel van de uit 1973 daterende torens moet van E naar C of B. De overige appartementen in Apeldoorn en de appartementen in Zaandam zullen worden uitgepond.

ING Real Estate Finance financiert de portefeuille. JLL en Core notariaat adviseerden Annexum. Prime Pitch werd juridisch geadviseerd door Bilt advocaten. Het property management is in handen van Nederwoon Vastgoedbeheer.

De prijs voor de 155 appartementen van het fonds van Annexum bedroeg 21.000.000 euro, blijkt uit de akte van levering. De woningen liggen aan de Kalmoesstraat en de Korianderstraat. Bij lancering van het fonds in 2010 had het 170 appartementen in portefeuille en een balanstotaal van 23.050.000 euro.

Reageer op dit artikel