nieuws

Wat betaalden APF en AG voor kantoren Vivaldiplantsoen?

Beleggingen

Wat betaalden APF en AG voor kantoren Vivaldiplantsoen?

Unifore Real Estate verkoopt twee kantoorgebouwen aan het Vivaldiplantsoen 100 en 200 in Utrecht aan APF/Angelo Gordon.

Dat meldt CBRE. De verkoop gebeurt namens Marathon Fund/Bryant Park Netherlands Acquisition III. De gebouwen hebben oppervlakten van respectievelijk 3.400 en 3.200 m2, en liggen direct naast elkaar. Er horen 110 parkeerplaatsen bij.

Reclassering

Vivaldiplantsoen 100 is het hoofdkantoor van Stichting Reclassering Nederland. Het kantoorgebouw is in 2018 volledig gerenoveerd en wordt langdurig verhuurd. Nummer 200 is in gebruik bij het regiokantoor van de Reclassering, maar die huur werd onlangs opgezegd. Dit pand is wat verouderd en wordt leeg opgeleverd en vervolgens gerenoveerd door koper om opnieuw te verhuren. De panden liggen op loopafstand van het station Utrecht Centraal en grenzen aan een rustige woonwijk. Met de auto is de A2 in twee minuten te bereiken.

Value add opportunity

‘De combinatie tussen een langjarig verhuurd object en een object dat geschikt is voor toekomstige verhuur en/of herontwikkeling, maakt deze panden tot een mooie value add opportunity vlakbij het centraal station’, zegt Maarten Schoo, director van CBRE Utrecht. ‘Er was dan ook veel belangstelling voor deze propositie, wat zich uiteindelijk vertaalde in een mooie samenwerking namens Unifore met APF International.’

Beide gebouwen waren destijds onderdeel van de door Marathon van MN Services aangekochte Mercury-portfolio. Deze transactie is destijds (30-12-2016) door Unifore geïnitieerd. CBRE adviseerde bij deze transactie Unifore, de asset manager van Marathon Fund/Bryant Park Netherlands Acquisition III.

De prijs bedroeg 14.525.000 euro, blijkt uit de akte van levering.

Reageer op dit artikel