nieuws

Wat betaalde Lenferink voor Hart van Etten-Leur?

Beleggingen

Wat betaalde Lenferink voor Hart van Etten-Leur?

ASR Real Estate heeft het niet-overdekte deel van Winkelhart Etten-Leur verkocht aan Lenferink Groep Zwolle.

De transactie omvat drie bouwblokken met een totaal vloeroppervlak van meer dan 17.000 m2 die deel uitmaakten van een de mandaten van ASR Real Estate. Het verkochte deel huisvest veertig retailers actief in onder meer horeca, mode en convenience.

‘We zijn blij met deze acquisitie die lef en langetermijnvisie vraagt in de huidige retailmarkt. Wij kopen en ontwikkelen vanuit een beleggersvisie, niet voor de hit-and-run’,  zegt Carlus Lenferink, ceo van Lenferink Groep Zwolle.

Emiel Brink, cio van Lenferink Groep Zwolle, vult aan: ‘Winkelhart Etten-Leur heeft een goede mix van winkels met zowel een centrum- als een regiofunctie en regionale aantrekkingskracht. We hebben veel vertrouwen in het verhuurpotentieel van deze locatie met deze omvang. We zijn er trots op dat het is gelukt het momentum te benutten en dit complex aan onze gevarieerde portefeuille te kunnen toevoegen.’

Akte van levering

Bij de verkoop werd ASR Real Estate commercieel geadviseerd door Cushman & Wakefield en juridisch door Houthoff. Lenferink Groep Zwolle is in deze transactie commercieel bijstaan door M2 Capital Real Estate en Assets.nl en juridisch door het Notarieel en Benthem en Gratama advocaten.

De prijs voor de winkels bedroeg 30.950.000 euro, blijkt uit de akte van levering, waarvan 12.336.670 euro voor het deel Ethatia, 7.864.395 euro voor Rontomme en 10.748.935 voor Hof Van den Houte en Vincent.

Reageer op dit artikel