nieuws

Wat betaalde Apollo voor zorgvastgoed Enschede?

Beleggingen

Via twee separate transacties heeft de Maastrichtse fondsbeheerder Hartelt twee zorggerelateerde complexen in Enschede gekocht voor het Apollo Zorgvastgoedfonds. 

Wat betaalde Apollo voor zorgvastgoed Enschede?

Hartelt is een boutique belegger die sinds 2013 actief is. Het bedrijf beheert het Apoll0 Healtcare Fund en het Woningfonds MDH I. Met het laatste fonds richt Hartelt zich op grote particuliere beleggers die willen investeren in een diverse portefeuille van nieuwe huurcontracten voor het middensegment van de markt in  in grotere gemeenten en stedelijke gebieden.

Twee acquisities

Voor het zorgvastgoedfonds zijn twee nieuwe acquisities gedaan, de zorgcentra Twekkelerveld en Eudokia, beiden in Enschede. Voor het eerste centrum, aan de Maanstraat 130, heeft Apollo 1.885.000 euro betaald, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster. Voor Eudokia, gelegen aan de Zweringweg 211, is 1.475.000 euro betaald.

Doelvermogen 200 miljoen

Het Apollo Healthcare Fund, eind juni 2016 gelanceerd, investeert in hoogwaardige, duurzame en betaalbare zorgwoningen en voorzieningen die het welzijn van de bewoner en gebruiker ten goede komen. Het fonds heeft een doelvermogen van 200 miljoen euro.

Reageer op dit artikel