nieuws

Velocity verkoopt winkelcentrum Op de Brouwerij

Beleggingen

Velocity verkoopt winkelcentrum Op de Brouwerij

Velocity European Properties heeft winkelcentrum Op de Brouwerij in Enschede verkocht aan de vennootschap Veen NL.

Dat blijkt uit de akte van levering. De prijs voor het 7.500 m2 grote winkelcentrum in de wijk Roombeek bedroeg 15.675.000 euro. Koper Veen NL heeft als bestuurder Philip De Greve. Hij is managing partner van het Belgische Pertinea Property Partners.

Op de Brouwerij is een ontwikkeling van ING Real Estate Development. Op de voormalige locatie van de Grolsch Bierbrouwerij kwam een nieuw centrum voor de wijk Roombeek met appartementen, kantoren en winkels. ING Real Estate Development en Velocity European Properties bereikten in juni 2010 overeenstemming over de verkoop van het winkelcentrum. Met de transactie was een bedrag gemoeid van ongeveer 20 miljoen euro.

Tot de huurders behoren Jumbo, Hema, Lild, Kruidvat, Beter Horen, Eye Wish, Primera en SNS. Jumbo verlengde in 2018 de huur van zijn winkel van 1.675 m2.

Reageer op dit artikel