nieuws

Savills IM lanceert European Logistics Fund 3

Beleggingen

Vastgoedvermogensbeheerder Savills Investment Management heeft het European Logistics Fund 3 (ELF 3) gelanceerd met een focus op eersteklas distributiecentra en cross dock operaties.

Savills IM lanceert European Logistics Fund 3

Dat melden diverse media, waaronder de website Property Funds World.

Het nieuwe vastgoedfonds krijgt een beleggingsvolume van tenminste 600 miljoen euro met een schuldgraad van maximaal 50 procent. Twee grote Duitse institutionele beleggers hebben zich al aan het fonds gecommitteerd voor in totaal 122 miljoen euro. Het beloofde jaarrendement bedraagt minimaal 5 procent en het risico/rendementsprofiel  is core/core-plus.

ELF 3 is een open-end  vastgoedfonds (Spezial-AIF) bedoeld voor internationale institutionele beleggers. Belegd wordt in de liquide logistieke vastgoedmarkten van West-Europa, in het bijzonder Frankrijk, Duitsland en de Benelux. Daarnaast wordt ook gekeken naar het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Europa, Polen en Scandinavië.

Voorganger ELF 2 werd begin dit jaar gesloten voor nieuwe beleggers nadat in totaal 560 miljoen euro was opgehaald, hetgeen ruim twee keer zoveel was als de oorspronkelijke doelstelling van 250 miljoen euro.  ELF 2 heeft sinds de lancering in juli 2015 een totaal jaarlijks rendement gegenereerd van  7,9 procent en heeft een portefeuille van 22 objecten ter waarde van 645 miljoen euro in zes verschillende landen.

Reageer op dit artikel