nieuws

Onderlinge ‘s-Gravenhage steekt 100 miljoen in woningen

Beleggingen

De Nederlandse pensioen- en levensverzekeraar Onderlinge ’s-Gravenhage (OG) is met een investering van 100 miljoen toegetreden als investeerder in het ASR Dutch Core Residential Fund.

Onderlinge ‘s-Gravenhage steekt 100 miljoen in woningen

De  portefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund bestaat na de investering uit circa 5.000 woningen met een belegd vermogen van circa 1,5 miljard euro.  De huidige acquisitiepijplijn van het woningfonds bestaat uit circa 1.300 woningen.

Middeldure huur

Het woningfonds van  ASR real estate investeert in duurzame, hoogwaardige appartementen en eengezinswoningen in met name het middeldure huursegment. De locaties kenmerken zich door sterke demografische en economische fundamenten, die de basis vormen voor een stabiel investeringsklimaat.

Het totaal aantal investeerders in het ASR Dutch Core Residential Fund komt na de toetreding van  OG op 10 institutionele klanten. CBRE Capital Advisors trad op als adviseur voor Onderlinge ’s-Gravenhage.

Verkoop Storq-portefeuille

De investering van de onderlinge verzekeraar is ongeveer gelijk aan de opbrengst die zelf kreeg door de verkoop van de Storq-portefeuille in het voorjaar van 2019. De transactie omvatte 367 woningen, elf commerciële ruimten en 38 garages in de Haagse regio en leverde 97,5 miljoen euro op.

 

Reageer op dit artikel