nieuws

Kleine belegger verkiest Rotterdam boven Amsterdam

Beleggingen

Particuliere woningverhuurders uit Amsterdam zoeken in toenemende mate eerder hun heil in Rotterdam dan in de hoofdstad, constateert manager Paul Bänziger van Woonfonds, verstrekker van verhuurhypotheken. 

Kleine belegger verkiest Rotterdam boven Amsterdam

Op 5 september organiseerde Woonfonds een informatieavond voor aspirant woningverhuurders in het Postillion Convention Center in Amsterdam. Zo’n 100 mensen kwamen bij elkaar om zich bij te laten praten over de financieringsmogelijkheden en alle andere zaken waar je als eigenaar op stuit als een je een woning wilt verhuren.

Susan Perdijk van Fris Taxaties en Vastgoedadvisering gaf een inkijkje in de Amsterdamse woningverhuurmarkt en liet zien waar volgens haar de meeste kansen liggen:  Zuidoost  en Noord.

A-la-minute toeslaan

Het woord oorlogskas viel volgens Paul Bänziger, manager bij Woonfonds, tijdens de afsluitende borrel meerdere malen. ‘Blijkbaar is men in Amsterdam gewend aan de overspannen woningmarkt en wil men zich wapenen om à-la-minute toe te kunnen slaan als een buitenkansje zich voordoet. Waar men het allemaal met elkaar over eens is, is dat er nog wel zeker kansen zijn in Amsterdam zelf maar dat er meer kansen gezien worden in de randgemeenten eromheen.’

Beter rendement

Tot verbazing van Bänziger hebben veel Amsterdamse aspirant verhuurders inmiddels ook Rotterdam in het vizier. ‘Rotterdam wordt gezien als een mogelijkheid om nog tegen een redelijke prijs te kopen waardoor het directe rendement daar beter is dan in Amsterdam. Maar ook het indirecte rendement (winst bij verkoop) wordt in Rotterdam hoger ingeschat omdat men zich realiseert dat je nu in Amsterdam hoogstwaarschijnlijk wel redelijk op de top aan het aankopen bent.’

De periferie

Hij vervolgt: ‘Op mijn vraag of men ook overweegt om juist in de periferie te gaan zoeken in plaats van de groot randstedelijke gebieden wordt ik enigszins meewarig en onbegrepen aangekeken. Dat lijkt dan toch echt nog een brug te ver voor de meeste aanstormende huurbazen.’

Reageer op dit artikel