nieuws

Kiwoom koopt Queens Towers voor 130 miljoen euro

Beleggingen

Kiwoom koopt Queens Towers voor 130 miljoen euro

De Koreaanse vermogensbeheerder Kiwoom Asset Management heeft de kantoorgebouwen Queens Towers in Amsterdam overgenomen voor 130 miljoen euro.

Dat melden AF Advisory en DTZ Investors, die Kiwoom AM ondersteunden bij de aankoop. Queens Towers is een kantoorgebouw van 28.000 m2 aan de West-as van Amsterdam, een kantoorlocatie aan de ringweg A10. De gewogen gemiddelde resterende huurtijd bedraagt meer dan negen jaar. Het grootste deel van de inkomsten komt van UWV. De drie torens hebben energielabel A.

De verkoper wordt niet vermeld, maar in het Kadaster staat het complex op naam van Maxima Propco II. Via dat vehikel kocht de Amerikaanse vermogensbeheerder Blackstone het pand in mei 2017 voor 56,5 miljoen euro. Rond de nu gemelde verkoop zijn er bij Maxima Propco II andere bestuurders aangetreden en dat kan duiden op een aandelentransactie. Maxima Propco II sloot op 9 september 2019 een hypothecaire lening af bij Landesbank Hessen Thüringen- Girozentrale, blijkt uit de akte van hypotheek en pand.

Lage huurniveaus

AF Advisory heeft de investeringsmogelijkheden gezocht en geadviseerd over dealstructurering en financiering. DTZ Investors trad op als Europese assetmanager en zal investeringen en vermogensbeheerdiensten blijven leveren, waarbij AF Advisory strategische input voor vermogensbeheer levert.

David Peacock van DTZ Investors: ‘We zijn verheugd om Kiwoom Asset Management Company aan te kondigen als onze nieuwste klant door de overname van de Amsterdamse landmark Queens Towers. Deze kerninvestering bevindt zich op een locatie die profiteert van uitstekende transportconnectiviteit en relatief lage huurniveaus laat zien, waardoor onze klant uitstekende vooruitzichten heeft voor groei.’

Alexander Fischbaum, oprichter van AF Advisory: ‘Met Queens Towers hebben we een zeer wenselijke investering voor Kiwoom Asset Management verzekerd in een gebied met uitzonderlijke langetermijnperspectieven. Dit is een zeer aantrekkelijke transactie, die onze klant toegang geeft tot langetermijninkomsten van de overheid tegen een sterk rendement, terwijl hij ook profiteert van zeer concurrerende financiering en toekomstige huurverhogingen.’

Naar verluidt heeft Cushman & Wakefield Blackstone begeleid bij de verkoop.

Reageer op dit artikel