nieuws

Kahn: ‘Zet dansscholen in panden Hudson’s Bay’

Beleggingen

Kahn: ‘Zet dansscholen in panden Hudson’s Bay’

Breng dans- of muziekscholen onder in panden van Hudson’s Bay om steden terug te geven aan de burger.

Dat bepleit retailondernemer Roland Kahn in een interview in Café Weltschmerz. ‘Over veel van de huiseigenaren van Hudson’s Bay maak ik me ziet zoveel zorgen. Voor een aantal is het vertrek van Hudson’s Bay zelfs gunstig, als ze de juiste garanties hebben. Ik denk dat die over het algemeen hun investeringen wel terug krijgen. De vraag is alleen wat voor invulling ze daarna aan de panden gaan geven.’

‘De Hudson’s Bays in de echte topsteden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zullen niet zo problematisch zijn. Maar in de middelgrote steden is de invulling veel moeilijker’, vervolgt Kahn. Het door hem geleide investeringsbedrijf Cool Investments bezit onder meer de retailformules Coolcat, MS Mode and America Today en een vastgoedportefeuille.

‘Ik ga het niet doen’

Zelf zegt Kahn geen plannen te hebben voor de invulling van de vijftien panden die waarschijnlijk vrij komen door het vertrek van Hudson’s Bay. ‘Ik ga het niet doen, over anderhalf jaar ben ik geen ceo meer van de groep.’

De topman van Cool Investments voorziet voor vrijkomende panden een gemengde invulling. ‘Zelf geloof ik niet dat er een partij opstaat die even tien of vijftien van die panden gaat huren. Dus ik denk dat je per pand naar een lokale invulling kunt kijken. Voor de parterre denk ik aan een deel horeca, een deel retail en een deel misschien service, afhalen of samenwerkingen met de Coolblues van deze wereld. Je kunt allerlei creatieve dingen bedenken. Daar gaat het natuurlijk om. Voor de etages daarboven moet je denken aan service, leisure, convenience en wonen.’

Leefbaar voor burger

‘Je kunt nadenken over sociale ruimtes, belevingswereld, ballet- of dansscholen, muziekscholen. Ik denk dat we met elkaar weer moeten zorgen dat we de binnensteden weer leefbaar maken voor de burger. Dat ook de politiek er weer voor de burger moet zijn in plaats van de burger er voor de politiek’, zegt Kahn. ‘Dingen toevoegen waar de burger behoefte aan heeft, om te beginnen woningen.’

Gevraagd of de directies van de werkmaatschappijen waar Kahn en zijn zoons verantwoordelijk voor zijn ook geïnteresseerd zijn in die parterres en eerste etages, zegt de topman van Cool Investments: ‘Als dat zo is, ga ik het vandaag niet vertellen.’

Reageer op dit artikel