nieuws

Hudson’s Bay: ‘Kans dat we winkels sluiten’

Beleggingen

Hudson’s Bay: ‘Kans dat we winkels sluiten’
Rokin 21 en 49 Amsterdam

Hudson’s Bay Company (HBC) heeft nog geen definitieve beslissing genomen over de Nederlandse activiteiten.

Dat zei de raad van bestuur van de Canadese warenhuisketen tijdens een toelichting op de kwartaalcijfers. Wel zei hoofd Investor Relations, Jennifer Bewley, dat de prestaties achterblijven. ‘Er is een kans dat we winkels sluiten, maar de definitieve beslissing is er nog niet. Het proces loopt.’

Hudson’s Bay heeft vijftien winkels in Nederland. Onlangs meldde Het Financieele Dagblad op basis van uitgelekte documenten dat het bedrijf hier de handdoek in de ring gooit. Dat bericht werd bevestigd door de vakbonden. Volgens hen heeft Hudson’s collectief ontslag aangevraagd voor de circa 1.400 medewerkers.

Verkoop activiteiten

Verhuurders van de panden waarin Hudson’s Bay is gevestigd houden ook al rekening met een vertrek, al is dat nog niet officieel bevestigd. De huur van de panden loopt nog jaren door.

In het tweede kwartaal van 2019 kwam het verlies van Hudson’s Bay in Europa uit op 69 miljoen Canadese dollar, omgerekend 47,5 miljoen euro. Specifieke cijfers over Nederland wilde het bestuur niet geven. ‘Dat splitsen we nooit uit’. In het tweede kwartaal werd overigens een akkoord bereikt over de verkoop van alle overige activiteiten in Europa. Die verkoop wordt vermoedelijk in de herfst afgerond.

Overigens ligt er ook een bod op Hudson’s Bay zelf. Een groep aandeelhouders onder aanvoering van voorzitter Richard Baker van Hudson’s Bay wil het bedrijf van de beurs halen.

Reageer op dit artikel