nieuws

Europa Capital koopt dc in Eindhoven

Beleggingen

Europe Capital heeft nabij Eindhoven Airport een distributiecentrum van 12.145 m2 gekocht van een particuliere belegger.

Europa Capital koopt dc in Eindhoven

Voor de pan-Europese vastgoedvermogensbeheerder Europa Capital vormt dit de derde logistieke acquisitie in de afgelopen twaalf maanden in Nederland voor zijn gediversifieerde ‘core’ inkomstenstrategie. Eerder kocht Europa Capital een logistieke faciliteit van 21.054 m2 in Tilburg en een dc van 49.658 m2 in Oss.

De aankoopsom van het logistieke complex in Eindhoven is niet bekend gemaakt. De nieuwe aanwinst is volledig verhuurd aan vijf niet nader genoemde huurders op een ‘goed lopend bedrijventerrein nabij de luchthaven’.

De huidige portefeuille van het beleggingsvehikel bestaat naast de drie logistieke centra in Nederland uit twee kantoorgebouwen in Parijs en München ter waarde van in totaal 200 miljoen euro. De vijf gebouwen leveren per jaar 10 miljoen euro huur op. Het beleggingsvehikel focust voornamelijk op logistiek en residentieel vastgoed, maar kantoorgebouwen worden ook niet versmaad, zo blijkt uit de portefeuillesamenstelling.

Het vehikel kent een eerste investeringsdoelstelling van 500 miljoen euro en is gericht op institutionele beleggers in Europa, Azië en Amerika. Belangrijkste aandeelhouder is Mitsubishi Estate, die ook het startkapitaal inbracht.

Europa Capital werd bij de acquisitie in Eindhoven van advies voorzien door Cushman & Wakefield en ARC Real Estate Partners.

Reageer op dit artikel