nieuws

Cording verwerft logistieke faciliteit in Amsterdam

Beleggingen

Vastgoedvermogensbeheerder Cording Real Estate Group heeft in het Amsterdamse havengebied een logistieke faciliteit verworven van 5.200 m2.

Cording verwerft logistieke faciliteit in Amsterdam

De verkopende partij  is een joint venture van Minerva Development en DHG. Het logistieke object wordt door Cording ondergebracht in het Cording Euro Industrial Real Estate Fund (CEIREF).  Cording Real Estate Group vormt onderdeel van het Edmond de Rothschild
Real Estate Investment Management Platform.

De logistieke faciliteit ligt aan de Nieuwe Hemweg 55, is opgeleverd in 2017 en volledig verhuurd aan een haven gebonden huurder, die hier zijn distributie en opslag operatie heeft ondergebracht. Volgens onderzoek van Vastgoedmarkt in het Kadaster is 6,5 miljoen euro betaald.

René de Heus, hoofd Investment Benelux bij Cording: ‘Vanwege de strategische positie in het Amsterdamse havengebied, vlakbij het stadscentrum, en de kwaliteit van het vastgoed en van de huurder, past deze acquisitie perfect in de beleggingsstrategie van het fonds.’

CEIREF is een in Luxembourg geregistreerd vastgoedbeleggingsfonds dat zich richt op kleinere logistieke centra,  light industrial en objecten met meerdere huurders. Het fonds werd gelanceerd in december 2018 en de portefeuille bestaat thans uit tien objecten. Het open-end fonds  heeft een zogenoemd  ‘core plus’ risicoprofiel  en is bedoeld voor institutionele beleggers. Doelstelling is het genereren van jaarlijks nettorendement van 6 procent.

Cording werd fiscaal en juridisch bijgestaan door  Van Doorne.  Technisch advies kwam van SGS Search. De verkoper werd  geadviseerd door  VBC Notarissen.

Reageer op dit artikel