nieuws

Catella haalt 90 miljoen op voor nieuwe woningen

Beleggingen

Het Catella European Residential I (CER I) fonds heeft in één dag 90 miljoen euro opgehaald voor diversificatie van haar woonportefeuille.

Catella haalt 90 miljoen op voor nieuwe woningen

CER I is het vlagenschip van Catella Residential Investment (CRIM) en werd in 2007 gelanceerd als het eerste institutionele vastgoedfonds van Catella dat specifiek investeert in Europese woningen.  CRIM gaat het nieuwe kapitaal plaatsen in nieuwe segmenten van de residentiële markt in Frankrijk en Spanje en breidt het geografisch bereik van het fonds uit naar nieuwe markten als Oostenrijk.

Diversificatie portefeuille

Het fonds investeert al in zes Europese landen en moet seniorenwoningen en microliving / studentenaccommodatie toevoegen om zijn bestaande portefeuille van betaalbare voorsteden verder te diversifiëren.  CER I heeft een totale beheerd vermogen van 1,3 miljard euro en heeft een gemiddeld jaarlijks totaal beleggingsrendement van 8,0% sinds de oprichting meer dan tien jaar geleden.

Reageer op dit artikel