nieuws

‘Bouwinvest portfolio behoort tot meest duurzame’

Beleggingen

Bouwinvest heeft de prestaties op het gebied van duurzaamheid opnieuw verbeterd. Alle fondsen en mandaten van de vastgoedvermogensbeheerder scoren boven het wereldwijde gemiddelde van GRESB scores.

‘Bouwinvest portfolio behoort tot meest duurzame’
Dick van Hal , ceo Bouwinvest.

Zo blijkt uit de resultaten van GRESB, de wereldwijde duurzaamheidsbenchmark. Het Office Fund heeft net als vorig jaar met vijf sterren de hoogste rating. Alle andere Nederlandse sectorfondsen hebben vier sterren. Het North-America mandaat heeft gemiddeld drie sterren en het Europe mandaat en Asia-Pacific mandaat scoorden ook gemiddeld vier sterren.

Door deze verbeterslag ligt Bouwinvest naar eigen zeggen op koers voor de doelstelling om 75 procent van de beleggingen, wereldwijd ruim 12 miljard euro, bovengemiddeld duurzaam belegd te hebben in 2021.

Grootste sprong

Het Healthcare Fund maakt de grootste sprong, aangezien de score steeg met 35 procent met als resultaat een 4 sterrenrating. Ook het Hotel Fund verbeterde relatief fors en behoudt hierdoor de status van Wereldwijd sectorleider.

Alle Nederlandse sectorfondsen en de internationale mandaten scoorden hoger ten opzichte van vorig jaar. De forse verbeterslag in de Nederlandse sectorfondsen is onder andere te wijden aan het verduurzamen van gebouwen, het realiseren van energie- en CO2 reducties en de externe controles op onze duurzaamheidsrapportages en milieudata, de grotere hoeveelheid milieu gerelateerde data en de externe controle van de juistheid van deze milieudata. Daarnaast hebben alle fondsen de volledige 100 punten voor het onderdeel management behaald. Ook op de onderwerpen duurzaamheidscertificaten en beleid & transparantie wisten de meeste fondsen een bovengemiddelde score te behalen. In totaal kregen de fondsen 54 punten meer dan vorig jaar en dit leverde 4 extra sterren op.

Trots

Dick van Hal, ceo bij Bouwinvest, zei: ‘Wij zijn trots dat nu alle fondsen en mandaten bovengemiddeld scoren in de global real estate sustainability benchmark. Daarmee liggen we op koers en behoren onze fondsen tot de meest duurzame vastgoedfondsen wereldwijd. En we gaan door! We willen alle fondsen en mandaten in de hoogste twee categorieën.’

Reageer op dit artikel