nieuws

Bouwinvest koopt 62 zorgstudio’s in Zoetermeer

Beleggingen

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft 62 zorgstudio’s in Zoetermeer gekocht van Dura Vermeer.

Bouwinvest koopt 62 zorgstudio’s in Zoetermeer
Een impressie van de zorgstudio's die Dura Vermeer bouwt in Zoetermeer.

Het gaat om een woon-zorglocatie voor mensen met dementie waarbij de woonvorm geheel aansluit op behoeften van de toekomstige bewoner. Het gaat in totaal om ongeveer 3.400 m2, met als zorginstelling en huurder stichting Cardia.

Veel 65- en 75-plussers

Het nieuwe zorggebouw wordt ontwikkeld door Dura Vermeer Bouw Zuid West aan de Zenobiagang in de wijk Rokkeveen. Deze wijk is gebouwd in de jaren tachtig en kent ongeveer 20.000 inwoners waarvan een relatief groot aandeel 65- en 75-plussers. Het gebouw komt dichtbij het winkelcentrum Rokkeveen, naast een gezondheidscentrum en om de hoek van een park.

Intramurale zorg

Deze aankoop past binnen de ambities van het Bouwinvest Healthcare Fund om verder uit te breiden in het segment intramurale zorg. En met een duurzaamheidsscore (GPR) van gemiddeld 7,5 en een score van 8,3 op het onderdeel ‘Gezondheid’ sluit het ook aan bij de ambitie van Bouwinvest om te investeren in duurzame en gezonde zorghuisvesting.

Reageer op dit artikel