nieuws

Aan de Stegge verkoopt dc op Schiphol Trade Park

Beleggingen

Projectontwikkelaar Aan de Stegge Twello heeft overeenstemming bereikt met Segro over de verkoop van een turn-key logistieke ontwikkeling op Schiphol Trade Park.

Aan de Stegge verkoopt dc op Schiphol Trade Park

Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 17.136 m2 en is deels verhuurd.

Het gebouw ligt op de zogenaamde Skyzone van Schiphol Trade Park; een zichtlocatie vanaf de A4. Schiphol Trade Park is het nieuwste bedrijventerrein rondom de luchthaven, waarbij hoog ingezet wordt op duurzaamheid en circulariteit. Met haar 4 sterren Breeam gebiedscertificering is Schiphol Trade Park een van de duurzaamste bedrijventerreinen van Europa.

Het gebouw is deels verhuurd aan logistiek dienstverlener. Deze unit heeft een oppervlakte van 9.306 m2 grotendeels ingericht voor de opslag en distributie van farmaceutische middelen. Naast de voorzieningen voor temperatuurregulatie is bij het ontwerp rekening gehouden met de duurzaamheid en beveiliging middels een Breeam Excellent en een TAPA-A certificering. De overige unit heeft een oppervlakte van 7.830 m² en is beschikbaar voor de verhuur. De bouw van het distributiecentrum is onlangs gestart en zal eind eerste kwartaal  2020 worden opgeleverd.

Segro heeft het gebouw verworven voor haar Segro European Logistics Partnerschip (SELP); een 50:50 joint venture tussen Segro en het Canadese Public Sector Pension Investments Board (PSPIB). SELP heeft portefeuille van  3,9 miljard euro en bevat logistieke assets in Frankrijk, Duitsland, Polen, Tsjechië, Spanje, Italië en Nederland. De ontwikkeling is verkocht op basis van forward funding.

Aan de Stegge Twello is geadviseerd door TLF Real Estate, CMS  en Industrial Real Estate Partners. SELP werd bijgestaan door CBRE, Quist Geuze Meijeren en Stibbe.

Reageer op dit artikel