nieuws

Zweden verkopen kantoor Emerald House in Amsterdam

Beleggingen

Zweden verkopen kantoor Emerald House in Amsterdam

Cording Real Estate Group heeft kantoorgebouw Emerald House aan de Jozef Israelskade 46-48 in Amsterdam gekocht.

Het gebouw van vijf kantoorlagen heeft een totaal verhuurbaar oppervlak van 4.600 m2 en tachtig parkeerplaatsen. Het ligt tussen het centrum en de Zuidas, naast het Okura Hotel. Het kantoorgebouw is verhuurd aan uiteenlopende gebruikers.

De prijs en de verkoper zijn niet bekendgemaakt. In het Kadaster staat het pand nog op naam van de Zweedse belegger Valina Properties. Die kocht het gebouw in 1989 van Wilma Vastgoed voor 15,6 miljoen gulden (7,1 miljoen euro).

Huurgroeipotentie

Cording, onderdeel van Edmond de Rothschild Real Estate, deed de aankoop namens het Benelux Commercial Real Estate Fund. De koper werd geadviseerd door Van Doorne en SGS Search. CBRE begeleidde de verkoper.

‘Door de aantrekkelijke gebruikersmarkt blijft Amsterdam voor ons een belangrijke focus hebben. Met de acquisitie van Emerald House zijn we in staat waarde toe te voegen en te profiteren van huurgroeipotentie op de lange termijn’, zegt René de Heus, Head of Investment.

Het in 2016 opgerichte Benelux Commercial Real Estate Fund richt zich op kantoor- en winkelpanden in Nederland, België en Luxemburg. Het bruto doelvolume van het fonds is 400 miljoen euro, waarvan 250 miljoen euro aan eigen vermogen. De bruto vermogenswaarde van het fonds bedraagt op dit moment ongeveer 300 miljoen euro.

Reageer op dit artikel