nieuws

‘Xenos blijft toch bestaan met 150 vestigingen’

Beleggingen

‘Xenos blijft toch bestaan met 150 vestigingen’
Xenos

Winkelketen Xenos gaat toch door en houdt 150 filialen.

Dat meldt Het Parool. Van de 170 Xenos-vestigingen zouden er 110 veranderen in een Casa. In 2018 moesten vijftig winkels zijn omgebouwd, ‘voor de zomer van 2019’ de rest. Over de resterende zestig zaken van Xenos zou later een besluit komen.

In augustus 2018 bleek de ombouwoperatie al minder ingrijpend dan aangekondigd. Nu blijkt de Casa-expansie gestokt. Xenos bevestigt dat besloten is de keten zelfstandig te laten voortbestaan met ongeveer 150 vestigingen. Ook het hoofdkantoor en distributiecentrum in Waalwijk, waar 180 banen zouden verdwijnen, blijven open.

Tientallen winkels van Xenos in het hele land zijn alsnog opgeknapt. Ook zijn er nieuwe vestigingen bijgekomen, zoals op het Amsterdamse Plein ‘40-’45.

Als formule van het kwakkelende Blokker-concern was Xenos in handen gekomen van Albert Blokker. Die had eerder al Casa overgenomen, een keten met 500 winkels in dertien landen.

Reageer op dit artikel