nieuws

Wibi Soerjadi verkoopt Wulperhorst, Care Property Invest nieuwe eigenaar

Beleggingen

Wibi Soerjadi verkoopt Wulperhorst, Care Property Invest nieuwe eigenaar
Wulperhorst, Zeist

Belegger in zorgvastgoed Care Property Invest is eigenaar geworden van landgoed Wulperhorst aan de Tiendweg 6 in Zeist. Verkoper is Care4You Property I, dat het object kocht van pianist Wibi Soerjadi, die er sinds augustus 2002 woonde en er zijn Wibi Academy met concerten, masterclasses en zomercursussen voor pianisten organiseerde.

Het rijksmonument is onderdeel van de Stichtse Lustwarande en kent een rijke historie. De villa dateert uit 1858, en wordt de komende maanden door ontwikkelaar Panta Rhei Healthcare gerenoveerd en getransformeerd tot woonzorglocatie voor ouderen met een (eventuele) zorgbehoefte.

Aansluitend op de transformatie wordt het object verhuurd aan de Valuas Zorggroep. Deze gaat er hoogwaardige woon- en zorgservices leveren aan ouderen. Naast woningen zal Valuas op de Wulperhorst ook tijdelijk verblijf gaan bieden voor ouderen die willen herstellen in een huiselijke woonomgeving. Aan hen kan dan ook hoogwaardige zorg en begeleiding worden geboden.

38 zorgwoningen

In de villa zelf worden 25 luxe studio’s gerealiseerd. Het bestaande koetshuis wordt vervangen door nieuwbouw waar dertien woonstudio’s in komen, waarvan er een aantal geschikt is voor echtparen. Dit nieuwe gebouw wordt in historiserende stijl opgebouwd. Daarnaast wordt de tuin gedeeltelijk opnieuw ingericht.

‘We zien steeds vaker dat verouderd vastgoed wordt getransformeerd en een zorgfunctie krijgt’, zegt director Healthcare Jeroen Hermus van vastgoedadviseur CBRE. ‘Er zijn nog veel nieuwe locaties nodig om huisvesting te kunnen bieden aan de snel groeiende doelgroep ouderen. Door dit soort transformaties wordt de doorstroming in de woningmarkt gestimuleerd omdat één woning nu wordt getransformeerd naar een locatie waar straks circa veertig senioren kunnen wonen.’

Algemeen directeur Idsard van den Berg van Panta Rhei HealthCare onderstreept de ervaring in het transformeren van gedateerd monumentaal vastgoed naar zorgvastgoed. ‘Ouderen willen, ondanks de toenemende behoefte aan zorg, zoveel mogelijk van het leven blijven genieten. We geloven dat de Wulperhorst op unieke wijze in die behoefte kan voorzien. Door de prettige samenwerking met Valuas Zorggroep, Care Property Invest en stichting het Utrechts Landschap kunnen we op deze plek een fantastische en onderscheidende zorglocatie realiseren waarbij we de kwaliteit van het landschap bewaken, het cultureel erfgoed respecteren én een mooie leefomgeving voor ouderen creëren.’

Valuas Zorggroep is al langere tijd actief in Zeist. De onderneming exploiteert sinds 2015 Villa Pavia aan de Laan van Beek en Royen. Algemeen directeur Erik van den Boom: ‘Door op deze locatie ons woon-zorgconcept te mogen toepassen, spelen wij in op de behoefte die bestaat om ouderen te huisvesten in deze regio, met appartementen waarbij de focus ligt op een huiselijke woonsfeer, gebruiksefficiëntie en duurzaamheid.’

Te koop sinds 2013

Wibi Soerjadi, foto Celloman, Wikipedia

Wibi Soerjadi, foto Celloman, Wikipedia

Wibi Soerjadi zette zijn landhuis op een terrein van veertig hectare in 2013 al te koop. Hij verhuisde korte tijd later naar het – kleinere – landgoed Peckedam aan de Goorseweg in Diepenheim. Care4You Property I – een vehikel van projectontwikkelaar Panta Rhei – betaalde de pianist volgens de akte van levering 1.055.500 euro. Op dezelfde dag werd het landgoed doorverkocht aan Care Property Invest.NL2, voor een bedrag van 3.888.091 euro. Dat bedrag omvat 2,65 miljoen euro voor het landhuis en 1.238.091 euro voor het koetshuis, waarvan een deel afhankelijk is van het onherroepelijk worden van de omgevingsvergunning.

Tussentijds sloten Care4You en Stichting Het Utrechts Landschap een nieuwe erfpachtovereenkomst voor een periode van vijftig jaar met een mogelijkheid van verlenging met nog eens vijftig jaar voor een jaarlijkse canon van 40.250 euro en een afkoopsom voor de eerdere overeenkomst van 256.068 euro.

CBRE en Dudok Legal adviseerden ontwikkelaar Panta Rhei in deze transactie. Koper Care Property Invest werd juridisch ondersteund door Van Doorne. Valuas Zorggroep werd bijgestaan door De Vos en Partners Advocaten.

Foto's

Reageer op dit artikel