nieuws

Wat betaalde HAL voor winkelcentra Alphen en Veldhoven?

Beleggingen

Wat betaalde HAL voor winkelcentra Alphen en Veldhoven?

HAL heeft de winkelcentra De Aarhof (9.723 m2) in Alphen aan de Rijn en City Passage (7.763 m2) in Veldhoven verkregen.

Dat meldt HAL in een summier persbericht op zijn website. De investeerder wil de winkelruimte verbeteren en woningen toevoegen.

De totale prijs voor de twee winkelcentra bedroeg 32.500.000 euro, blijkt uit de akte van levering. De verkoper van Aarhof is Rhine Real Estate en de verkoper van City Passage is Light Real Estate. Beide vennootschappen zijn gevestigd op hetzelfde adres als Sectie5 Investments.

Sectie5 Investments was de Nederlandse partner van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Mount Kellett Capital bij de overname van een portefeuille van Corio voor 213 miljoen euro. Zo kwamen de twee door HAL gekochte winkelcentra destijds in handen van Mount Kellett en Sectie5.

Flinke leegstand

Beide winkelcentra hebben flinke leegstand. In Aarhof staan acht units te huur en in City Passage zes units.

Op het lokale medium Alphens.nl reageert wethouder Van As verheugd. ‘De Aarhof is verkocht aan een eindbelegger. Ik ben er van overtuigd dat zij er iets moois van maken wat aansluit bij de rest van de Lage Zijde. De HAL is een degelijke partij, met voldoende kapitaal om er echt iets moois van te maken.’

JLL trad op namens de verkoper.

Reageer op dit artikel