nieuws

Vastned: ‘Waarde top-A1 minimaal stabiel’

Beleggingen

Vastned: ‘Waarde top-A1 minimaal stabiel’
Kalverstraat Amsterdam

Waardedaling van winkelpanden van Vastned op de beste locaties in Nederland is niet aan de orde.

Dat zegt Ronald Beemsterboer, manager Investor Relations bij Vastned. Beemsterboer spreekt daarmee mediaberichten tegen dat waarden van winkelpanden van Vastned nu zelfs op populaire plekken dalen. ‘Op de beste locaties bleven de waarden gelijk, of stegen ze zelfs nog. In een beperkt aantal kleine plaatsen zijn waarden van onze panden gedaald.’

De afboeking bij Vastned van 2,9 miljoen euro in Nederland in de eerste helft van 2019 komt grotendeels op het conto van panden in Joure en Vriezenveen, geeft Beemsterboer aan. ‘Zulke afboekingen op winkelpanden op secundaire locaties zijn niets nieuws. Vaak hebben ze te maken met het ontstaan van leegstand’, aldus de manager Investor Relations van Vastned.

Moeilijke periode

Nieuw is volgens Beemsterboer wel dat waardedalingen op mindere locaties niet meer volledig worden gecompenseerd door waardestijgingen op goede locaties. ‘Retail maakt een moeilijk periode door waarin een nieuwe mix moet worden gevonden tussen fysieke en online-kanalen. Een keten als H&M wil niet meer met vier winkels op de Kalverstraat zitten, maar met twee. Natuurlijk heeft dat effect, zelfs op de Kalverstraat. Gelet op die ontwikkeling zijn we trots dat de totale afboeking bij ons beperkt bleef tot 0,4 procent.’

Eerder stelde Herman Van der Loos, analist bij Degroof Petercam, al dat Vastned vooral pijn voelt op secundaire locaties.

Reageer op dit artikel