nieuws

Rocco Veenboer verkoopt Lloyd-hotel met dikke winst

Beleggingen

Rocco Veenboer heeft het Lloyd Hotel in Amsterdam tweeënhalf jaar na de aankoop met flinke winst doorverkocht aan Cedar Capital.

Rocco Veenboer verkoopt Lloyd-hotel met dikke winst

Dat meldt Het Parool. De ondernemer legde in 2016 voor 18 miljoen euro de hand op het vastgoed van het hotel. De overname van de exploitatie volgde in 2018. Na gaat het hotel inclusief exploitatie voor 44 miljoen euro naar Cedar Capital.

In de tussentijd heeft Veenboer de beoogde looptijd van zijn investering neerwaarts bijgesteld. ‘Ik ben niet gedreven door geld, ik zit er echt in voor de long run’, zei de ondernemer anderhalf jaar eerder tegen Het Parool. Maar zijn festivalreeks Awakenings liep ‘minder vloeiend’ dan hij hoopte, zijn moeder werd ziek en overleed en er vielen vrienden weg.

Zijn familie kwam op nummer één te staan en na een jaar verbouwen maakte Veenboer de tussenbalans op. ‘We zaten nog niet eens op de helft. We waren van 3 sterren naar 3,5 gegaan. Maar om naar vier te komen, is nog eens een klus van anderhalf jaar. Dat zagen we niet meer zitten.’

Over het verkoopresultaat zegt Veenboer: ‘Ik kan niet ontkennen dat we er goed uitkomen. Maar we hebben er ook geld in gestoken. Het was nooit de bedoeling dat we gingen poetsen om snel door te verkopen. Ik dacht echt dat het iets blijvends was.’

De verkoper is commercieel geadviseerd door internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield en juridisch door DLA Piper. Het consortium onder leiding van Cedar Capital Partners werd bij de acquisitie van het hotel juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff. Savills heeft namens de koper het technical en environmental due dilligence gedaan.

De verkoop is gerealiseerd door middel van een aandelentransactie. Cushman & Wakefield adviseerde de verkoper bij de acquisitie van het hotel in 2016 en een jaar later verwierf de eigenaar tevens de exploitatie van het hotel.

Reageer op dit artikel