nieuws

Ook Kalverstraat voelt tegenslag winkelmarkt

Beleggingen

Ook Kalverstraat voelt tegenslag winkelmarkt
Kalverstraat Amsterdam

Ook de Kalverstraat in Amsterdam wordt geraakt door de verminderde appetijt in winkelvastgoed.

Dat kan worden opgemaakt uit de publicatie The DNA of Real Estate van Cushman & Wakefield voor het tweede kwartaal van 2019. Huren in de duurste winkelstraat van Nederland daalden met 5 procent op jaarbasis naar 2.850 euro per jaar. De prognose van de vastgoedadviseur is neerwaarts.

Voor het rendement op panden op de Kalverstaat verwacht Cushman & Wakefield een stijging. Op jaarbasis daalde dat rendement nog wel, met 15 basispunten naar 2,85 procent in het tweede kwartaal van 2019.

Afnemende belangstelling

Winkelstraten in andere grote Nederlandse steden moeten het ook doen met afnemende belangstelling van huurders. Voor de Lijnbaan in Rotterdam daalde de huur met 6,3 procent naar 1.500 euro. Voor het Spui in Den Haag bleef de huur stabiel op 1.250 euro, maar daar verwacht Cushman & Wakefield een daling.

De trek van beleggers in winkelpanden op de toplocatie in de derde stad van Nederland neemt af. Het rendement op winkelpanden op het Spui in Den Haag steeg met 10 basispunten op jaarbasis naar 4,10 procent en de verwachting is een verdere stijging.

De Lijnbaan in Rotterdam doet het beter bij beleggers. Na een daling van 10 basispunten op jaarbasis naar 3,50 procent is de verwachting van Cushman & Wakefield een stabilisatie.

Reageer op dit artikel