nieuws

OCP koopt ruim 1.300 woningen voor 300 miljoen euro

Beleggingen

OCP koopt ruim 1.300 woningen voor 300 miljoen euro
Keizersgracht 137 Amsterdam - beeld Google Street View

Orange Capital Partners heeft via verschillende transacties ruim 1.300 woningen in Nederland gekocht voor 308 miljoen euro.

Dat heeft Vastgoedmarkt in de markt vernomen. OCP legde onder meer de hand op Breitner-portefeuille met 600 eenheden in Amsterdam en Rotterdam, voor het overgrote deel woningen. De verkoper is Stone Age Capital, een vehikel waarin verschillende particuliere beleggers bezit hebben samengebracht om een flinke transactieomvang te bereiken. De prijs bedroeg 180,5 miljoen euro.

Breitner bestaat drie deelportefeuilles. Een ervan bevat panden op centrale locaties in Amsterdam, zoals het Waterlooplein, de Oudezijds Voorburgwal en de Keizersgracht. Een tweede deelportefeuille van Breitner bestaat uit panden in Amsterdam West op locaties als de Willem de Zwijgerlaan, Overtoom en de Kinkerstraat. Het Rotterdamse deel bestaat uit panden aan onder meer de Pleinweg en Katendrechtse Lagedijk op Zuid en de Hooidrift in de wijk Nieuwe Westen aan de noordkant van de Maas.

Ook legde OCP voor 127,4 miljoen euro de hand op 750 woningen via twee transacties met particuliere beleggers. Van deze portefeuille bevindt 30 procent zich in Amsterdam en 20 procent in Den Haag. Driekwart staat in de Randstad. Er zitten relatief veel kleine woningen bij.

Reageer op dit artikel