nieuws

Met één eigenaar komt Delftse Poort wel uit de verf

Beleggingen

Met één eigenaar komt Delftse Poort wel uit de verf

Met twee kapiteins op een schip is het moeilijk sturen.

Dat heeft CBRE Global Investors ervaren bij de herpositionering Delftse Poort in Rotterdam. Nationale Nederlanden liet 45.000 m2 kantoorruimte achter. De vaart in de verhuur daarvan kwam er pas in na het uitkopen van mede-aandeelhouder Kanam.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb kwam vier jaar geleden te pas aan de herlancering van het voormalige singletenantkantoor als gemengd gebouw voor alle Rotterdammers. Weg was toen al de corporate uitstraling. Het publiek mocht voortaan een groot deel van het gebouw betreden. Kleine winkeltjes en een foodcourt van Ladage versterkten het beeld van een gebouw waar het ook leuk was om te verblijven.

Niet uit de verf

Ondanks die herpositionering lieten de echte verhuurresultaten op zich wachten.‘Tot twee jaar geleden kwam de verhuurpropositie niet goed uit de verf. Het gebouw was toen eigendom van twee investeerders die er op verschillende manieren naar keken. Kanam had geen ervaring met multitenantkantoren, wij juist wel’, zegt Vincent van den Putten, asset manager offices bij CBRE Global Investors.

Vier jaar na de vorige lancering valt de verdwijning op van de winkeltjes op de begane grond en van het restaurant van Ladage. ‘De winkeltjes hebben het niet gered. En in de praktijk wist het Rotterdamse publiek de weg naar Ladage in Delftse Poort niet te vinden’, zegt Van den Putten.

‘Join it. Share it. Make it’, is de pay-off bij de herlancering van Delftse Poort. Waarbij ‘Join it’ slaat op de kantoorruimten voor organisaties van elke omvang, ‘Share it’ op de voorzieningen van een gym tot oppikpunt voor pakketjes en ‘Make it’ op de combinatie van zakelijk succes met gezond en geïnspireerd leven. Resultaat: sinds begin 2018 is de bezettingsgraad met ruim 20 procentpunt gestegen naar 70 procent.

Zie ook het artikel over de herlancering van Delftse Poort door CBRE Global Investors in de septembereditie van Vastgoedmarkt, die 20 september verschijnt.

Reageer op dit artikel