nieuws

Israël doet beoogde ambassade weer in de verkoop

Beleggingen

Israël heeft het pand aan het Plein 1813 nummer 4 in Den Haag, dat het land enkele jaren op het oog had als nieuwe ambassade, officieel weer in de verkoop gedaan. 

Israël doet beoogde ambassade weer in de verkoop
Het ooit beoogde pand voor de Israëlische Ambassade aan Plein 1813 in Den Haag. Foto: Google Maps

De ambassade, nu nog gevestigd aan het Buitenhof in de Hofstad, kocht eind 2016 de voormalige kantoorvilla op het Plein 1813 voor vier miljoen euro. Door het plan om hier naartoe te verhuizen kon echter al snel een streep. Buurtbewoners zagen de komst van de diplomatieke vertegenwoordiging, mede gelet op de vereiste veiligheidsmaatregelen niet zitten, de gemeente Den Haag stelde niet gekend te zijn in de verkoop door het Rijksvastgoedbedrijf en Israël zelf hikte ook aan tegen de vermoedelijk hoge aanpassingskosten voor het pand.

Internationale zone

De zwaarbeveiligde ambassade had echter een sowieso een nieuwe plek nodig nadat de huisbaas aan het Buitenhof de huur opzegde. Als oplossing is nu gekozen voor een verhuizing naar de Johan de Wittlaan in de zogeheten Internationale Zone. Volgens het Algemeen Dagblad mikt Israël op een verkoopprijs van minimaal vier miljoen euro voor haar nu werkloze bezit aan het Plein 1813, gelijk aan wat het land er zelf voor op tafel legde.

Reageer op dit artikel