nieuws

Flinke daling rendement kantoor Zuidas

Beleggingen

Flinke daling rendement kantoor Zuidas
Atrium zuidas

Beleggers nemen genoegen met steeds minder rendement op kantoorruimte op de Zuidas in Amsterdam.

Dat blijkt uit de publicatie The DNA of Real Estate van Cushman & Wakefield. Het rendement op Zuidas-kantoren bedroeg in het tweede kwartaal van 2019 nog maar 3,50 procent. Dat is 50 procent lager dan in het tweede kwartaal van 2018. Op kwartaalbasis daalde het rendement 35 basispunten en steeg de waarde 10 procent.

Ook op de gebruikersmarkt heeft de Zuidas de wind in de zeilen. Met 450 euro per vierkante meter huur voor een topkantoor is de grens volgens Cushman & Wakefield nog niet bereikt. De vastgoedadviseur verwacht een stijging.

Stijging in Londen

Cushman & Wakefield bestempelt de Zuidas als een topmarkt voor de ontwikkeling van rendementen. Bij meer steden was er een daling van 50 basispunten maar bij geen ervan kwam het rendement daarbij zo laag uit als in Amsterdam, blijkt uit de publicatie. Het gemiddelde voor Europese steden ligt 85 basispunten hoger op 4,35 procent. Ook op kantoren in de City van Londen verlangen beleggers meer rendement. De yields stegen daar op jaarbasis met 25 basispunten naar 4,25 procent.

Andere Nederlandse steden kunnen zich eveneens verheugen in toenemende belangstelling van beleggers voor kantoren. In Den Haag daalde het rendement met 50 basispunten op jaarbasis naar 5,25 procent. Het rendement in Rotterdam bleef stabiel op 4,75 procent, maar daar verwacht Cushman & Wakefield een daling.

Reageer op dit artikel