nieuws

Cicerone Fund koopt Baker McKenzie House

Beleggingen

Fabrica SGR heeft namens Cicerone Fund het Baker McKenzie House in Amsterdam gekocht.

Cicerone Fund koopt Baker McKenzie House

CBRE Global Investors adviseerde Fabrica SGR bij de aankoop. De verkoper is Nordcapital Immobilienfonds Niederlande 7, een fonds onder beheer van The Nordcapital Group die werd geadviseerd door New NRG.

Het kantoor van ongeveer 11.000 m2 ligt op de Zuidas, tegenover een nieuw ontwikkelde ingang van het treinstation. Het pand is volledig bezet. Internationaal advocatenkantoor Baker McKenzie is hoofdhuurder. Op de begane grond zijn er twee restaurants en een winkel.

‘Deze trophy asset heeft een aantal kenmerken die het een goede toevoeging aan de portefeuille maken’, aldus Owen Clayton, transaction manager bij CBRE Global Investors. ‘Het gebouw bevindt zich op een van de best presterende kantoorlocaties in Europa en zal naar verwachting verder verbeteren.’

De aankoop is de zevende investering van Cicerone Fund buiten Italië. In juli 2019 kocht het fonds kantoorgebouw de Mondriaan in Brussel. Het fonds heeft nu 45 procent van zijn activa buiten Italië.

Reageer op dit artikel