nieuws

CAPREIT verwerft 18 wooncomplexen van Vesteda

Beleggingen

De Canadese belegger Canadian Apartment Properties Real Estate Investment Trust heeft achttien wooncomplexen verworven van Vesteda.

CAPREIT verwerft 18 wooncomplexen van Vesteda

Het Canadese beursgenoteerde vastgoedfonds CAPREIT meldt de aankoop in een persbericht zonder de naam van de verkopende partij te noemen. Inmiddels heeft Vesteda bevestigd dat het inderdaad om haar woningen draait zoals Vastgoedmarkt in de markt vernam.

De verkochte portefeuille bestaat voor ongeveer de helft uit woningen die Vesteda vorig jaar verwierf als onderdeel van een grote portefeuilledeal met NN Group. De andere helft was al langer in bezit. Volgens een woordvoerster past de verkoop in de asset rotatie strategie van het fonds.

CAPREIT betaalt 163,8 miljoen euro voor de 942 woningen. Het gaat om 70 procent appartementen en 30 eengezinswoningen, verdeeld over 13 appartementengebouwen en vijf woningcomplexen. Het residentiële vastgoed ligt voornamelijk in het midden en zuiden van het land in kleine en middelgrote steden en dorpen zoals Roermond, Velp, Maastricht, Emmen, Vleuten, Arnhem en Helmond.

Van de verkochte portefeuille dateert 91 procent van na 1970. De bezettingsgraad is 98 procent.

Rubens Capital Partners stond koper CAPREIT terzijde, terwijl CBRE optrad als adviseur van Vesteda.

 

Reageer op dit artikel