nieuws

Arcona Property Fund verwerft vastgoed in Oost-Europa

Beleggingen

Arcona Property Fund heeft d overeenstemming bereikt met Secure Property Development & Investments Ltd (SPDI) over de aankoop van vastgoed in Roemenië, Bulgarije en Oekraïne.

Arcona Property Fund verwerft vastgoed in Oost-Europa

Dat meldt Arcona Property Fund, een in Amsterdam genoteerd fonds dat belegt in commercieel vastgoed in Centraal-Europa.

De overname van het vastgoed wordt in fases uitgevoerd. Dit omdat de financierende banken voor overdracht van de bancaire financieringen naar Arcona Property Fund akkoord moeten gaan met het wijzigen van de aandeelhouder(-structuur) van het over te nemen vastgoed, aldus de fondsbeheerder.

De eerste fase betreft de aankoop van drie grondstukken in de Oekraïne voor circa 4,5 miljoen euro en de aankoop van het Bulgaarse residentiële project Boyana voor 7,8 miljoen euro. Het project Boyana is gefinancierd met een banklening (van Alpha Bank) van circa  3,2 miljoen euro.

Arcona Property Fund financiert de overname in de eerste fase met uitgifte van aandelen tegen de intrinsieke waarde (IW) van  13,44 euro en warrants (soort opties).  SPDI verstrekt ook een verkoperslening.

De verwachting is dat de overdracht van deze projecten en levering van de aandelen, warrants en verkoperslening voor de eerste fase in het derde kwartaal van 2019 zal plaatsvinden. De aandelen zullen worden geleverd aan SPDI die ze vervolgens pro rato levert aan haar aandeelhouders.

Reageer op dit artikel