nieuws

Wat betaalde Kadans voor locatie Shell in Rijswijk?

Beleggingen

Wat betaalde Kadans voor locatie Shell in Rijswijk?

Kadans Science Partner koopt het Kessler Park in de Plaspoelpolder in Rijswijk van Shell Global Solutions International.

Daartoe hebben de partijen een overeenkomst getekend, zo meldt Kadans Science Partner. Kessler Park omvat 63.000 m2 aan kantoor- en onderzoeksruimten. TNO gebruikt een deel voor een innovatiecentrum voor energie en duurzaamheid.

Shell opende in 1962 zijn onderzoekscentrum op de locatie en kondigde in 2017 zijn vertrek aan. ‘We zijn blij dat er een koper is gevonden met een mooie toekomstvisie voor onze locatie. We hebben er meer dan 50 jaar gewerkt en vinden het belangrijk onze geschiedenis daar op een goede manier af te sluiten’, zegt Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland.

‘We gaan met veel enthousiasme een mooie invulling geven aan de locatie zodat ook in de toekomst innovatie en kennisdeling centraal blijven staan op Kessler Park’, zegt Chiel van Dijen, commercieel directeur van Kadans Science Partner.

De prijs bedroeg in eerste instantie 10 miljoen euro, blijkt uit de akte van levering. Daar komt 10 miljoen bij als er in een bestemmingsplan ruimte komt voor een herontwikkelingsplan van Kadans Science Partner.

De vastgoedonderneming wil er een campus realiseren gericht op de kennisintensieve sector, aldus een woordvoerder. Er moet ruimte komen voor onder meer start-ups, scale-ups en r&d-afdelingen van grote bedrijven en kennisinstellingen. Onderzocht wordt of er ruimte en behoefte is aan vormen van wonen of short-stay.

Reageer op dit artikel