nieuws

Voormalig hotel restaurant De Hamert verkocht

Beleggingen

De onroerende zaken van voormalig hotel restaurant De Hamert aan de Maas in Wellerlooi zijn overgedragen aan nieuwe eigenaar.

Voormalig hotel restaurant De Hamert verkocht

Het hotel-restaurant was een begrip in Noord-Limburg. Volgens gegevens in het Kadaster is 1,25 miljoen euro betaald.

De families Grothausen en Smits waren hier vanaf  1948 actief. Na het faillissement van de exploitatie van De Hamert, begin dit jaar, wenste eigenaar Pieter Smits de onroerende zaken te verkopen. Eind juni is het complex met een gebruiksoppervlak van 1.528 m² opgeleverd aan J. Buurman.

In 1962 veroverde De Hamert een Michelin-ster. Rond 2000 werd het restaurant uitgebreid met 10 luxe hotelkamers. Regionaal en landelijk stond het bedrijf bekend om zijn aspergespecialiteiten. Door de aanleg van de A73 werd het veel rustiger op de Rijksweg Nijmegen-Venlo. Dit had zijn weerslag op de exploitatiemogelijkheden van het hotel-restaurant. Buurman zal zich meer gaan richten op de logiesfaciliteiten en deze verder intern uitbreiden.

Adhoc horecamakelaars bemiddelde bij deze transactie namens verkoper.

Reageer op dit artikel