nieuws

Syntrus Achmea: huurverlaging Primark ‘niet opportuun’

Beleggingen

Er is geen enkele reden om de huur van een goed draaiende grote retailer als Primark te verlagen.

Syntrus Achmea: huurverlaging Primark ‘niet opportuun’
Boris van der Gijp

Dat zegt Boris van der Gijp, director Commercial Real Estate bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance, in een eerste reactie op het bericht dat Primark huurverlagingen wenst. De Ierse budgetmodeketen wil zijn huisvestingskosten in lijn brengen met die van concurrenten, die hun huren wisten te verlagen via insolventieprocedures.

Van der Gijp ziet de noodzaak van huurverlagingen bij Primark niet. Hij wijst op de omzetgroei van 4 procent bij de Ierse keten in de eerste negen maanden van het gebroken boekjaar 2018/2019. In de eerste twee kwartalen steeg de winst van de budgetmodeketen met 25 procent. ‘Van crisis bij de grote retailers is geen sprake. Integendeel zelfs. Zie de goede financiële prestaties van Inditex. Zelfs H&M deed het in het laatste kwartaal goed’, aldus Van der Gijp.

‘We willen graag meedenken met retailers die in de problemen zijn. Maar huurverlaging voor Primark is toch niet opportuun. Liever gaan we samen met Primark aan de slag om binnensteden nog aantrekkelijker te maken. Dat levert alle partijen iets op.’

Reageer op dit artikel